u bevindt zich hier: Installatiewerken Dak

Wim Bosman Vorden

EPDM

E-mailadres Afdrukken PDF

epdm

EPDM-rubberfolie is verreweg de best denkbare dakbedekking die momenteel verkrijgbaar is. Naast zijn sublieme eigenschappen, waarvan zijn levensduur van minimaal 40 jaar de belangrijkste is, is dit product zeer geschikt als waterafdichting op daken.Nog beter wordt het als de “bedekking” uitgevoerd wordt als een “membraan uit 1 stuk” die volgens plan vooraf in de fabriek vervaardigd wordt, inclusief eventuele opstanden en doorvoeringen zoals schoorstenen, lichtkoepels e.d..

Het grote voordeel is dat er dan geen naden gemaakt hoeven te worden ter plaatse. De meeste lekkages of schades zijn namelijk te wijten aan fouten bij de naadverbindingen die ter plaatse gemaakt moeten worden. Omdat het membraan uit 1 stuk bestaat zijn deze fouten uit te sluiten. De membranen die wij leveren bestaan uit gevulkaniseerde naden. Een gevulkaniseerde EPDM naad heeft exact  dezelfde eigenschappen als het membraan zelf..
Lood

E-mailadres Afdrukken PDF

Lood is van oudsher het materiaal waarmee overgangen op het dak waterdicht worden afgewerkt. Vooral als loketten op de overgang metselwerk-dak is lood onmisbaar, zo ook bij nokaansluitingen en onder dakramen. Op het rieten dak worden schoorsteen loketten net zo toegepast als op het pannendak. Door de dikte van het rietpakket moeten de loketten wel hoger in de schoorsteen worden ingemetseld.

Wordt lood toegepast onder dakramen en kapellen, zal het lood ook na jaren nog een strak uiterlijk bezitten indien het wordt ondersteund met een stuk mulitplex of iets dergelijks.Ook kan lood behandeld worden met patineerolie om vorming van lelijke loodoxiden te voorkomen en of te vertragen.
Tot slot wordt lood vaak gebruikt om moeilijke hoeken op te lossen, extra zekerheden in te bouwen of het noodzakelijke onderhoud te verminderen.

Koper

E-mailadres Afdrukken PDF

Koper is als dakbedekking een materiaal dat een zeer specifieke uitstraling koppelt aan een uitzonderlijk lange levensduur. Deze twee punten horen ook onverbrekelijk bij elkaar: onder invloed van lucht en neerslag vormt koper een ondoordringbare oxidehuid die in eerste instantie donkerbruin van kleur is en in enkele tientallen jaren verder verkleurt naar het zeer koperkarakteristieke patinagroen.

De gevormde huid beschermt het koper al na korte tijd tegen verdere invloeden van buiten af: de dikteafname van koper is dan ook minimaal. Hierdoor is koper zeer duurzaam en kan tot wel 80 jaar meegaan. Het oudst bekende project met origineel koper dateert zelfs uit de dertiende eeuw.

De kostprijs van een koperen dak is hoog, maar de zeer lange levensduur van het materiaal zal deze prijs compenseren. Daarnaast is de exclusieve uitstraling voor velen een groot pluspunt waardoor koper niet weg te cijferen valt uit de hedendaagse architectuur.

Voor uw volledige koperen hemelwaterafvoer kunt u bij ons terecht. Ook hierin kunnen wij u deskundig adviseren, en al uw wensen vakkundig realiseren.

Kunststof

E-mailadres Afdrukken PDF

kunststof_dakbedekkingKunststof dakbedekkingen zijn sterk in opkomst. De voordelen van kunststof dakbedekkingen ten opzichte van traditionele bitumineuze bedekkingen krijgen steeds meer bekendheid. Zo hebben kunststof daken een langere levensduur dan bitumen en zijn deze in vele verschillende kleuren leverbaar.
Daarbij is kunststof dakdekking mogelijk voor alle soorten daken en gebruiken wij bij de aanleg van deze daken geen open vuur. Hierdoor worden de uitvoeringsrisico's sterk vermindert. Dit kan grote voordelen geven als het dak bijvoorbeeld wordt aangesloten op een rieten dak.

 

 

Zink

E-mailadres Afdrukken PDF

Zink is een zeer duurzaam materiaal met een bijzonder lange levensduur. Dat bewijzen de talrijke oude gebouwen waarvan het zinken dak na zelfs 100 jaar nog in vrij goede staat verkeert. Zinken daken zijn dus niet nieuw, hoewel ze enige tijd wat ‘uit de mode’ waren. De hedendaagse trend om een zeer strak uitzicht te creëren, heeft de zinken dakbedekking opnieuw sterk opgewaardeerd. Hoewel zink bij allerlei bouwstijlen tot zijn recht komt, zijn het nu vooral moderne bouwstijlen waarbij de dakbedekking gebruikt wordt.

Zinken dakbedekkingen zijn verkrijgbaar in de vorm van leien, pannen of stroken. Zowel hellende als platte daken kunnen perfect met een zinken dakbedekking uitgerust worden. Zink is een uiterst betrouwbaar materiaal, dat lekkages nagenoeg uitsluit. Zink biedt zeer grote architecturale vrijheden. Diverse dakvormen die met traditionele dakbedekkingen niet bereikt kunnen worden, behoren tot de mogelijkheden. Ronde of gebogen daken zijn dus perfect op te bouwen met zink.

Bitumen

E-mailadres Afdrukken PDF

De meeste platte daken in Nederland zijn voorzien van een bitumineuze (bitumen) dakbedekking. De unieke eigenschappen van bitumen, zoals duurzame waterdichtheid, uitstekende hechting en eenvoudige verwerking zijn al jaren lang bekend.

In de loop van de tijd zijn deze eigenschappen door productontwikkeling steeds verder geoptimaliseerd. Bitumen is daarmee een hoogtechnologisch product met een groot scala van toepassingen. Vooral wanneer hoge en langdurige prestaties worden verlangd, zijn bitumen afdichtingmaterialen een logische keuze.