u bevindt zich hier: Installatiewerken Verwarming Vloerverwarming

Wim Bosman Vorden

Vloerverwarming

E-mailadres Afdrukken PDF

Of het nu een nieuwe vloer betreft of een bestaande vloer. Vloerverwarming is meestal mogelijk. Graag komen wij bij u langs om de uw situatie te bekijken. Daar waar vloerverwaming niet als comfortabel wordt genoten is het vaak een kwestie van inregelen en naregelen van de installatie.

E-mailadres Afdrukken PDF

Naast de traditionele manier van verwarmen met radiatoren stappen veel mensen over naar vloerverwarming. Hoewel de vloerverwarming in de meeste gevallen gecombineerd wordt met gewone radiatoren heeft de vloerverwarming grote voordelen.

Er zijn twee manieren van vloerverwarming. Het traditionele systeem is een systeem dat wordt aangesloten op de CV. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om elektrische vloerverwarming te nemen. Beide mogelijkheden hebben zo zijn voordelen. In de regel geldt dat elektrische vloerverwarming meer past bij de kleinere ruimtes. In onderstaande artikelen gaan we in op beide manieren van verwarmen.


Traditionele Vloerverwarming

E-mailadres Afdrukken PDF

Vloerverwarming wordt aangesloten op het bestaande centrale verwarming systeem met behulp van een speciale regeleenheid. De regeleenheid stuurt centrale verwarming-water door een lange kunststof leiding, een soort slang die onder of in de vloer is gemonteerd. De vloer zelf doet dienst als radiator. De warmte spreiding is niet alleen beter, door de relatief lage vloertemperatuur stookt u ook zuiniger

Elektrische Vloerverwarming

E-mailadres Afdrukken PDF
Het grote verschil met vloerverwarming aangesloten op de cv is de installatie. Electrische vloerverwarming wordt geleverd op zeer dunne matten waarop de verwarming is gemonteerd. Bij gewone vloerverwarming zullen er sleuven gemaakt moeten worden in de vloer. Bij elektrische verwarming is dit niet nodig en het is dus vele malen makkelijker aan te leggen dan de gewone vloerverwarming.

Verwarmde badkamervloer of ook in de woonkamer?

Meestal wordt elektrische verwarming toegepast in kleine ruimtes die u door de verwarmde elementen wat extra comfort geven. Een badkamervloer is zeker geschikt maar voor een woonkamer is deze manier van vloerverwarming eigenlijk te groot.