u bevindt zich hier: Installatiewerken Verwarming

Wim Bosman Vorden

Verwarming

E-mailadres Afdrukken PDF

Voor elke wens een invulling 

Een kort overzicht van de verschillende mogelijkheden.

Vloerverwarming

Vloerverwarming heeft veel voordelen. In de eerste plaats wordt de ruimte van vloer tot plafond zeer gelijkmatig verwarmd. Nooit meer last van koude voeten dus. Daarnaast zorgt het voor een behaaglijk klimaat met een stabiele temperatuur en weinig luchtstroming, waardoor u weinig last heeft van opdwarrelend stof. Omdat radiatoren ontbreken, heeft u tot slot meer ruimte en inrichtingsvrijheid.

Vloerverwarming is ook erg effectief in de utiliteitsbouw. Een verwarmde garagevloer droogt snel op en geeft veel comfort aan de monteurs die vaak op de grond moeten liggen.

Radiatoren

Het voordeel van radiatoren boven vloerverwarming is dat de temperatuur sneller aangepast kan worden. Vloerverwarming heeft meer massa en is daardoor trager. Ook zijn radiatoren verkrijgbaar in prachtige designmodellen. Wat dacht u van een radiatorkapstok? Of een handige handdoekwarmer?

Convectoren

Een convector is een radiator met een grote hoeveelheid dunne plaatjes. Doordat er relatief weinig water door het apparaat stroomt, en de massa dus gering is, kan een convector in zeer korte tijd grote ruimten verwarmen. De convector zorgt voor een constante luchtcirculatie. Nadeel hiervan is dat er meer stof in de lucht circuleert.

Luchtverwarming

Luchtverwarming reageert nog sneller dan de radiator. Ruimtes kunnen razendsnel verwarmd en gekoeld worden. Het grote voordeel van luchtverwarming is bovendien dat er voortdurend frisse lucht binnenkomt. Nadeel is dat er relatief veel lucht wordt verplaatst.

IR-panelen

Elektrische infraroodpanelen bieden de meeste comfortabele manier van verwarmen. Ze verwarmen niet de lucht, maar de vloer, de muren, het plafond en alle objecten in de ruimte. Hierdoor heeft u geen last van droge luchtstromen en opwarrelend stof. Infraroodwarmte is erg goed voor het lichaam.
Het verbetert de bloedcirculatie en geeft een erg aangenaam gevoel. IR-panelen zijn duurzaam en zeer zuinig in het gebruik. Andere voordelen: een stabiele luchtvochtigheid, geen storende radiatorgeluiden, eenvoudig in onderhoud en installatie en zeer veilig.

Direct gestookte heaters

Een direct gestookte heater is een op gas gestookte verwarmingsbron. Een ventilator zorgt voor een warme luchtstroom, waardoor de warmte door de hele ruimte verspreid wordt. De direct gestookte heater wordt gebruikt in fabriekshallen, magazijnen, op- en overslagplaatsen, stallen en opslagruimten.

Indirect gestookte heaters

Een indirect gestookte heater is een verwarmingsbron op basis van CV water. De indirect gestookte heater kan eveneens worden toegepast in fabriekshallen, magazijnen, op- en overslagplaatsen, stallen en opslagruimten